Het is al lang geen hype meer, staand vergaderen. Bij sommige bedrijven is het inmiddels de normaalste zaak van de wereld. Voor wie zich er nog niet aan gewaagd heeft, is het een serieuze overweging waard voor de productiviteit van de vergadering. Waarom?

staand vergaderen is effectief
Staand vergaderen heeft veel voordelen

• Staand vergaderen houdt de vaart erin
Een groot bureau met tien comfortabele bureaustoelen eromheen. Het is bijna onmogelijk om niet af en toe even weg te dwalen in je eigen gedachten. Wie staand vergadert, zal hier geen last meer van hebben. Iedereen houdt het hoofd er goed bij en tijd voor zijwegen van de agendaonderwerpen is er niet.

• Bewegen wordt gestimuleerd
Heeft dit een toelichting nodig? Vergader je staand, dan beweeg je meer dan wanneer je zit. Dus gezonder. Vooral een verademing voor mensen met een zittend beroep.

• Snellere besluitvorming
De vergadering wordt aanzienlijk korter, en is dus goedkoper. Je zult geen constante herhalingen van argumenten meer hoeven aanhoren. Staand vergaderen gaat 35% sneller (aldus TNO) dan een zittende vergadering.

• Meer non-verbale communicatie
En dat draagt weer bij aan het beter interpreteren van elkaars standpunten. Ieders actieve houding maakt de vergadering completer.

Zoals bij veel dingen geldt; uitzonderingen daargelaten. Een staande meeting moet niet langer dan een half uur duren. Omdat het daarna voor velen fysiek onaangenaam wordt, leidt dat vervolgens weer af van de inhoud van de vergadering.

Staand vergaderen, de normaalste zaak van de wereld
Getagd op:            
Voor het laatst bijgewerkt op: 23 juni 2015 door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *