Door middel van gezondheidsinterventies geven we medewerkers advies omtrent hun wijze van werken en leefgewoonten. We bieden verschillende gezondheidsinterventies zoals workshops, cursussen en inloopspreekuren. Deze gezondheidsinterventies bieden wij op zowel individueel als groepsniveau, voor alle lagen binnen uw organisatie. De organisatie geven we advies op basis van de groepsrapportage, om preventieve maatregelen te kunnen treffen om de gezondheid en inzetbaarheid van groepen werknemers beter te beschermen.

Onderstaand ziet u het aanbod aan trainingen voor medewerkers op groepsniveau en individueel niveau. Klik op de training voor meer informatie.

Groepsniveau

Workshop: Afvallen in 10 stappen

Gezond en fit op jouw manier
Aantal deelnemers: 10 tot 15 personen per groep

Afvallen in 10 stappen is een programma bedoeld voor cliënten met overgewicht, die hier op een effectieve en resultaatgerichte manier aan willen werken. Het ontwikkelen van een gezondere eet- en leefstijl staat centraal: cliënten die met een meer preventieve vraag komen, dus ter voorkoming van verdere gewichtstoename of aanverwante aandoeningen hebben ook baat bij het volgen van het programma.

De theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten voor thuis en in de groep. Bij elke stap komen de onderwerpen voeding, beweging en gedrag terug.

Doelstelling
De doelstelling is het bereiken van een gezonder eetpatroon en leefstijl met als resultaat minimaal 10-15% gewichtsverlies en gewichtsbehoud op lange termijn. Gedurende het traject leren deelnemers onder professionele begeleiding af te vallen, effectief om te gaan met lastige situaties en zichzelf blijvend een gezond voedingspatroon aan te leren. 

Workshop: De gezonde basis

Aantal deelnemers: 8 tot 15 personen per groep

De gezonde basis is een interactieve workshop over gezonde voeding. De workshop laat vanuit een zeer praktische invalshoek zien dat het ontwikkelen van een gezond eetpatroon eigenlijk heel eenvoudig is. Deelnemers testen hun voedingskennis en leren hoe ze een gezonde lunch en diner kunnen samenstellen.

Om inzicht te verweven in het eigen voedingspatroon leren deelnemers te werken met de Eetmeter (Voedingscentrum) die een scan maakt van het persoonlijke dagmenu. Praktische tools in de vorm van Healthy tips & tricks worden meegegeven om de gezonde keuze makkelijk toe te passen.

Doelstelling

Deelnemers leren op een laagdrempelige manier wat de gezonde keuze is en krijgen praktische handvatten om direct aan te slag te gaan met een gezonder voedingspatroon. Ook wordt er gewerkt aan meer bewustwording van de gezonde keuzes in het eigen dagmenu.

Workshop: De gezonde keuze

Aantal deelnemers: 8 tot 15 personen per groep

De workshop De gezonde keuze is een interactieve workshop die gaat over het maken van de gezonde keuze in de supermarkt en uit het assortiment van de bedrijfskantine. De workshop onthult de geheimen van het etiket, laat zien wat de verschillende logo’s/keurmerken betekenen en hoe de informatie je kan helpen bij het maken van de gezonde keuze. Ook wordt ingegaan op factoren die je keuze bepalen, de invloed van marketing en de wijze waarop je door soms kleine veranderingen al dichterbij een gezondere (kantine-) keuze kunt komen.

Doelstelling

Deelnemers kunnen  de ingrediëntendeclaratie van producten op waarde schatten om op een zo gezond mogelijke manier inkopen te kunnen doen. Daarnaast krijgt men zicht in het gezonde keuze aanbod binnen het assortiment van de bedrijfskantine. De gezonde keuze is vanaf nu nog makkelijker te maken!

Workshop: Kennismaking met Mindfulness

Aantal sessies: 1
Aantal deelnemers: maximaal 12 per groep

Mindfulness wordt ook wel aandachtstraining genoemd. Voor je eraan begint is het fijn om te begrijpen hoe mindfulness werkt en wat het je biedt. De workshop ‘Kennismaking met mindfulness’ bestaat uit een uitleg en een aantal oefeningen voor een eerste ervaring met mindfulness.

Wat komt er aan bod:

 • Bodyscan, vergroten van je waarnemingsvermogen
 • Omgaan met stress, pijn, ontevredenheid en vermoeidheid
 • Stimuleren van je creativiteit
Workshop: Bewegen op kantoor

Aantal sessies: 2
Aantal deelnemers: maximaal 12 per groep

Een zittend beroep betekent voor velen weinig beweging. Lang zitten verhoogt echter het risico op bijvoorbeeld harten vaatziekten en obesitas met maar liefst 50%. Dagelijks minder zitten en meer bewegen, en dan met name op het werk, hoe doe je dat?

Wat komt er aan bod:

 • Het normale patroon doorbreken
 • Tips en tricks voor beweging in je werkdag
Cursus: Stressherkenning

Aantal sessies: 2
Aantal deelnemers: maximaal 12 per sessie

Bijna iedereen heeft in het dagelijks leven (wel eens) te maken met stress en spanning. Zowel op het werk als in het privéleven. Maar wanneer spreek je van negatieve stress en wanneer van positieve stress? Hoe herken je stress bij jezelf en wanneer heb je er last van? De workshop Stressherkenning begint met een introductie en biedt een aantal praktische oefeningen.

Wat komt er aan bod:

 • Methoden om stress te hanteren
 • Tips en tricks voor stressmanagement
 • Herkenning en gevolgen van stress
Cursus: Ontspannen aan het werk
Aantal sessies: 6
Aantal deelnemers: maximaal 12 per sessie

Het plezier in werken gaat vaak ten onder aan de werkdruk, zonde toch! Beter leren begrijpen wat stress precies met je doet en stress op tijd herkennen? Tijdens deze cursus gaat de coach in op mentale, emotionele en fysieke effecten van gezonde en ongezonde stress. Daarnaast worden er praktische tools en handvatten aangereikt om (ongezonde) stress te reduceren.

Wat komt er aan bod:

 • Energievreters verminderen en energiegevers versterken
 • Ontspanningsoefeningen tussen de bedrijven door
 • Strategieën om stress te hanteren
Cursus: Mindfulness

Aantal sessies: 6
Aantal deelnemers: maximaal 12 per sessie

De cursus mindfulness begint met een introductie: hoe werkt het en wat biedt het? De sessies daaropvolgend gaan in op de verschillende onderwerpen, tijdens elke sessie wordt een ander type mediteren behandeld. In de praktijk komt dit uit op een half uur theorie en vervolgens een uur oefeningen.

Individueel niveau

Werkplekanalyse

Wanneer iemand buiten zijn werkplek gevraagd wordt naar de werkhouding en de hoogte van het bureau of de stoel, is dit moeilijk precies te reproduceren. Wij maken dus geen gebruik van online testen, maar komen voor de werkplekanalyse altijd op locatie.

Tijdens de werkplekanalyse wordt gekeken naar de zithouding, handelingen en spierspanning in het KANS-gebied; de onderarm en het gebied van de nek en schouders. De werkplek (bureau en bureaustoel) wordt vervolgens zo optimaal mogelijk ingericht, zodat de medewerker een zo laag mogelijke spierspanning heeft in de armen en het nek- en schoudergebied. Daarbij ontvangt de medewerker tips over werktechnieken. De werkplekanalyse geeft de medewerker inzicht in het proces wat leidt tot RSI/KANS klachten.

Stoelmassage

Voor de stoelmassagebehandeling maken we gebruik van een comfortabele ergonomische massagestoel. Deze wordt aangepast aan de lichamelijke wensen van de deelnemer. De intentie van deze massage is preventief. Het is interessant als preventie voor lichamelijke klachten, zoals spierspanning en voor stressreductie. Het is een zeer effectieve manier om de bloedsomloop te bevorderen, de energiebanen beter te laten stromen en zo het lichaam weer in balans te brengen. De sessie duurt 15 minuten per deelnemer.

Fysiotherapie

Om het fysiotherapie inloopspreekuur voor uw medewerkers mogelijk te maken, veranderen we een ruimte in het bedrijf eenmalig als “fysiotherapiepraktijk”. Werknemers kunnen met alle typen klachten aan het bewegingsapparaat bij de fysiotherapeut op locatie terecht. Dit kunnen werkgerelateerde klachten zijn, maar ook bijvoorbeeld sportblessures. De fysiotherapeut screent de klacht van de werknemer in tien minuten, waarna hij een advies opstelt over de behandeling van de klacht. Denk hierbij aan een verwijzing naar een fysiotherapeut of (huis)arts in de buurt, een persoonlijk gedrags- of bewegingsgerelateerd advies, of een werkplekadvies door de fysiotherapeut.

Bewegingsprogramma

Klachten aan het bewegingsapparaat worden natuurlijk ergens door veroorzaakt. Dit kan een acute oorzaak hebben, zoals een ongeluk of een operatie. Maar meestal ligt het wat minder voor de hand. De bewegingsanalyse door onze fysiotherapeut helpt om beter inzicht te krijgen in de klachten. Wij vertellen u hier graag meer over.

Voor het laatst bijgewerkt op: 7 april 2016 door: