Het PMO is aan te vullen met de VO2-max test. Deze meting is interessant voor sportieve medewerkers, die een goede kennis van het lichaam willen verkrijgen en blessures willen voorkomen. Met behulp van deze test kunnen belangrijke sportfysiologische waarden als omslagpunt, hartfrequentie en maximale zuurstofopname worden bepaald.

Inhoud van de module

De VO2-max test meet de conditie en het uithoudingsvermogen van de werknemer. De meting bepaalt hoeveel zuurstof iemand tijdens maximale inspanning kan benutten. Deze conditie wordt uitgedrukt in VO2-max. Op basis van de resultaten van de meting kunnen uitspraken gedaan worden over belangrijke inspanningsfysiologische waarden, zoals de maximale zuurstofopname (VO2-max), het omslagpunt en de maximale hartslag. Tijdens een inspanningstest zal de fysiotherapeut de hartslag en zuurstofopname van de deelnemers laten monitoren.

Voor wie is de VO2-max meting?

De conditietest is in principe geschikt voor alle werknemers. Het is vooral zinvol om in te zetten als onderdeel van een beweegprogramma, of wanneer er een grote uitdaging aangegaan wordt zoals het fietsen van de Alpe d’Huez. Voor een goede conditie en een gezond lichaam is het belangrijk dat de VO2-max voldoende is, oftewel dat de deelnemer in staat is om voldoende zuurstof op te nemen in het lichaam.

Prijsoverzicht

VO2-max meting // 60 minuten //  € 100,- (per medewerker)

Voor het laatst bijgewerkt op: 14 mei 2015 door: