Per branche of bedrijf liggen de risico’s, en daarmee risico’s op ziekteverzuim, anders. DynamicsViBe heeft om deze reden de mogelijkheden voor een PMO in modules onderverdeeld. Zo maken we het mogelijk de focus te leggen op dat gebied dat voor uw werknemers en binnen uw branche relevant is. Klik hieronder op de PMO modules voor meer informatie. Het is mogelijk één module te kiezen voor het PMO, of meerdere modules te combineren.

DynamicsViBe Leefstijltest Preventief Medisch Onderzoek

Leefstijltest

  De leefstijl van uw medewerkers heeft invloed op het ontstaan en verloop van ziekten (bijvoorbeeld diabetes of hart- en vaatziekten). Onze leefstijltest geeft meer inzicht in de eventuele risico’s op het ontwikkelen van klachten als gevolg van de leefstijl.

Vitaliteittest door DynamicsViBe

Vitaliteittest

Uit onderzoek blijkt dat de productiviteit stijgt (+5%) en het verzuim daalt (tot -15%) als medewerkers vitaal zijn. Aandacht besteden aan de vitaliteit van uw medewerkers zorgt dus voor een gezonde organisatie en betaalt zich letterlijk terug. Lees meer over onze vitaliteittest.

VO2-meting-test

VO2-max test

De VO2-max meting is interessant voor sportievelingen, die een goede kennis van het lichaam willen verkrijgen en blessures willen voorkomen. De meting bepaalt het maximale zuurstofopname vermogen. Lees hier hoe dit in zijn werk gaat.

Preventief Lichamelijk Onderzoek DynamicsViBe

Preventief lichamelijk onderzoek

11% van de totale verzuimduur is voor verzuim voor klachten aan de nek en/of bovenste ledematen. Door middel van een lichamelijk onderzoek kunnen mogelijke klachten aan het bewegingsapparaat in beeld gebracht worden.

Stresstest DynamicsViBe

Stresstest

De stresstest maakt het mogelijk om in een vroeg stadium in te grijpen en de stress te reduceren. Het geeft een duidelijk beeld van risico’s en helpt zo een burn-out voorkomen.

Werkplekanalyse

Werkplekanalyse

Om klachten aan nek, arm en schouder te voorkomen is een bewust gebruik van de werkplek belangrijk. Wij helpen uw medewerkers graag met een individuele werkplekanalyse.

Voor het laatst bijgewerkt op: 11 augustus 2016 door: